reklam

Manşet

Nuna Pepp Bebek Arabası

Yazar Muharrem Güler 24 Kasım 2016 Perşembe 0 yorum



Özellikleri:
  • Akıllı tasarım, Şık ve benzersiz,
  • Katlandığında en küçük bagaja bile sığabilir,
  • Kolay açılıp, kapanma özelliği,
  • 3 veya 5 noktalı kemer sistemi ile optimum güvenlik sağlar.
  • Tek hamle fren sistemi ile çok pratiktir.
  • Yeni yüksek oturma bölümü ile bebeğinize ekstra rahatlık ve güzel görüntü sağlar.
  • Yüksek süspansiyon teknolojisi ile rahat ve kolay kullanım sağlar.
  • Yükseklik ayarlı itme kolu sayesinde istediğiniz seviyede kullanma imkanı sunar.

    Hitap Ettiği Yaş Aralığı: Doğumdan itibaren

    Uyumlu Olduğu Anakucakları: Nuna Pipa,Cybex, Concord, Maxi Cosi, Ana kucakları Nuna Pepp Adaptör ile kullanılabilir.

    Ürün açık ölçüleri: 105 x 55 x 74 cm 
    Ürün kapalı ölçüleri: 73 x 55 x 26 cm 
    Ürün ağırlığı: 8.6 kg
  • Devamını Oku...

    Stokke® Xplory V4

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Stokke® Xplory V4

    Genel Özellikler

  • Hayatınız boyunca ihtiyaç duyacağınız tek bebek arabası. Her santimi dünya üzerindeki seyahat deneyimimizi iyileştirmek için tasarlanmış, seyahat esnasında çocuğunuzu nazikçe sarmalayan Stokke® Xplory V4 Puset çocuğunuzun vücuduna tepeden tırnağa uyum sağlar.

    Stokke® Xplory V4 Özellikleri ve Avantajları
  • Stokke® Xplory Puset çocuğunuza ve sürekli değişen ihtiyaçlarına uyum sağlar.
  • Stokke® Xplory'inin benzersiz yükseklik ayarı çocukların güvenlik ve emniyet için sizin seviyenize yükseltilmesine imkân verir.
  • Kolaylıkla ve hızlı bir şekilde ayarlanan 5 ergonomik oturma pozisyonu mevcuttur.
  • Oturma ünitesi maksimum 15 kg ağırlığa ulaşana kadar kullanılabilir.
  • Stokke® Xplory güneşliği yenilikçi bir katlanır siperliğe sahiptir.
  • Tek pedalla uygulanabilen fren iki tekerleği de kilitler.
  • Ayarlanabilir bacak desteği
  • Engebeli arazi için 2 tekerlek fonksiyonu
  • Büyük, pratik bir alışveriş çantası ile birlikte satılmaktadır.
  • Ağırlık: 12,5 kg
  • Rahat etmeniz ve boyunuza göre uyarlamanız için ergonomik ve ayarlanabilir tutma kolu ayarı.
  • Daha fazla bilgi almak ister misiniz?
  • Hayatınız boyunca ihtiyaç duyacağınız tek bebek arabası. Her santimi dünya üzerindeki seyahat deneyimimizi iyileştirmek için tasarlanmış, seyahat esnasında çocuğunuzu nazikçe sarmalayan Stokke® Xplory® V5 Puset çocuğunuzun vücuduna tepeden tırnağa uyum sağlar.
  • Daha yükseğe çıkarır, daha da yakınlaştırır. Stokke® Xplory®'inin benzersiz yükseklik ayarı çocukların güvenlik ve emniyeti için sizin seviyenize yükseltilmesine imkân verir, bağlarınızı güçlendirir, birlikte dünyayı keşfederken aranızdaki iletişimi arttırır ve son derece önemli olan göz temasını her daim kurabilmenizi sağlar. Küçük sırtları rahat ettiren yükseklik: Stokke® Xplory® bebeğinizin sürekli değişen ihtiyaçlarına göre neredeyse sonsuz oturma pozisyonu seçeneği sunar ve çocuğunuzun her ne yaşta olursa olsun boyutlarına ve konumuna göre her durumda rahat ve güvenli kalmasını sağlar. Oturma ünitesi maksimum 15 kg ağırlığa ulaşana kadar kullanılabilir. Yeni doğan bebeklere yönelik Stokke® Xplory® Portbebe (ayrıca satılmaktadır) eklenebilir ve doğumdan 6 aya kadar olan bebekler için uygundur.
  • Stokke® Xplory® güneşliğinde bulunan inovatif katlanabilir siperlik sıcak, güvenli bir ortam oluşturmanızı sağlar. 5 ergonomik oturma pozisyonu sayesinde bebeğiniz uyurken ve dinlenirken veya aktifken ve dünyayı keşfetmeye hazır bir şekilde etrafı izlerken Stokke® Xplory® oturma pozisyonunu bir kaç basit hareketle değiştirebilirsiniz.
  • Diğer özellikleri arasında iki tekerleği de kilitleyebilen tek pedallı fren, ayarlanabilir ayak koyma yeri ve engebeli arazi için 2 tekerlek fonksiyonu bulunmaktadır. Bebek bezi ve tüm ufak eşyaların koyulabildiği pratik bir alışveriş çantası ile birlikte gelmektedir. Ürüne cibinlik ve yağmurluk dahildir.
  • Stokke®'nin bebeğiniz için her zaman en iyi tasarımı ve rahatlığı sunmak konusundaki kararlılığının bir ürünü olan yeni şasi tekrar geliştirilerek, bebek arabası deneyimi daha da iyileştirilmiştir:
  • Ön tekerlekler ayak basma yerinin ön kısmında bulunan ve basit bir ayak hareketi ile devreye giren mandal ile kilitlenebilmektedir. Kilidin devreye sokulması esnasında tekerleklerin hangi konumda olduğu önemli değildir ve ön konuma geldiklerinde otomatik olarak kilitleneceklerdir.
  • Katlama mekanizması son derece kolaydır ve tüm tekerlekler yere değmese dahi katlanabilmektedir.
  • Alışveriş çantası klipslerle doğrudan ayak koyma yerine bağlanmakta ve kayışların katlama esnasında sıkışması engellenmektedir.
  • Pusete bir bardak tutma parçası entegre edilmiş ve adaptör kullanma gerekliliği ortadan kaldırılmıştır. 

    Unutmayın...
  • Stokke® Xplory puset aksesuarlarımıza bir göz atın ve ufaklık ile dışarı çıktığınızda ve birlikte vakit geçirdiğinizde ihtiyacınız olan her şeyin yanınızda olduğundan emin olun.
  • Kumaş bileşimi: %100 polyester.
  • Bakım Talimatları: Plastik- nemli bir bezle siliniz 
    Tekstiller-aşındırıcı maddeler veya deterjan kullanmadan ılık su ile yıkayın.
  • Maksimum çocuk ağırlığı: 15 kg
  • Devamını Oku...

    Saniyeler içerisinde şarj olan telefonlar sandığınızdan daha yakın

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
     Saniyeler içerisinde şarj olan telefonlara bir adım daha yaklaşıldı.University of Central Florida'daki araştırmacılar esnek süper-kapasitörleri otuz bin defa kapasite kaybı olmadan şarj etmeyi başardı Central Florida Üniversitesi araştırmacıları yeni üretim tekniklerini kullanarak esnek süper-kapasitör üretmeyi ve 30.000 defadan fazla kayıp olmadan şarj etmeyi başardı. Süper Kapasitörler ile Süper Hızlı Şarj ACS Nano akademik günlüğünde paylaşılana göre araştırma görevlisi Nitin Choudhary 'nin söylediğine göre eğer mevcut piller bu süper kapasitörlerle değiştirilirse birkaç saniyede şarj edilebilecek ve bir haftadan fazla süre şarj ihtiyacı duymayacak. Bildiğiniz gibi mevcut pil teknolojisinin belli sıkıntıları var. Uzun şarj süreleri, kayıp olması, kimyasal etkileşim gibi zaman zaman tehlikeli olan sorunlar var. Yapılan araştırmalar şu anda 2 boyutlu olarak yapılıyor ve grafen gibi materyaller kullanılıyor ancak beklenen sonuçlar oldukça kısıtlı kalıyordu. Haberimize konu olan teknoloji ise daha basit bir sentez sonucu üretiliyor ve 2 boyutlu şekiller kadar boyut sınırlamasına takılmıyor. Alve.com'da gör Bütün cep telefonları ve aksesuarlarını en uygun fiyatlarla Alve.com üzerinden görüntüleyin Li-On pillere kıyasla 20 kattan fazla şarj-deşarj döngüsünde kayıpsız olarak gerçekleştirmesi, patlama riskinin çok daha düşük ve kısıtlı olması, çok daha hızlı şarj olması gibi süper kapasitör tabanlı enerji depolama birimlerinin avantajları var. Araştırmacıların yaptığı açıklamalara göre şu anda pazarlanabilir seviyede değil ancak gelşitirmeye devam edeceklerini ve patent için başvuru sürecinin devam ettiği bildiriliyor.

    Kaynak ;
    http://scienmag.com/a-phone-that-charges-in-seconds-ucf-scientists-bring-it-closer-to-reality/
    Devamını Oku...

    Facebook'ta sahte haberleri engelleyen Chrome eklentisi!

    Yazar Muharrem Güler 23 Kasım 2016 Çarşamba 0 yorum

    Facebook'ta yer alan sahte haberlerden sıkıldınız mı? Bu Chrome eklentisi ile Facebook'ta rahatsız eden sahte haberleri kolayca engelleyebilirsiniz.

    Google, geçtiğimiz gün geç de olsa sahte haber yapan sitelerin gelir kaynağı olan AdSense için yeni yaptırımı açıklamıştı. Açıklamaya göre ilerleyen aylarda sahte haber yapan siteler artık Google'dan gelir elde edemeyecek. Bugün ise sahte haberleri Google'dan önce engellemek isteyenler için Chrome eklentisi yayınlandı.
    B.S. Detector adındaki Chrome eklentisi, Facebook üzerinde görünen sahte reklamları engelleyebiliyor. Ücretsiz olarak sunulan bu eklenti, Facebook'ta görünen sahte reklamların üzerine "Bu web sitesi şüpheli bir kaynak olarak kabul edilmektedir." ibaresini ekliyor. 
    Bu uyarı sayesinde Facebook kullanıcılarının sahte haberlere tıklamasının önüne geçiliyor.


    B.S Detector eklentisini buradan  indirebilirsiniz.
    Devamını Oku...

    DNS saldırısına uğrayan Dyn satıldı!

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

    Oracle, geçtiğimiz ay DNS saldırısına maruz kalan DynDNS'in firması Dyn'ı satın aldı. Satın almayla ilgili detaylar haberimizde.




    Twitter, Spotify, Reddit ve Github gibi sitelerin DNS saldırısı sonrası çalışmaması ile Türkiye'de de gündeme gelen DynDNS, bugün satın alım haberi ile karşımıza çıkıyor. Dünyanın lider DNS sağlayıcıları arasında yer alan DynDNS'in firması Dyn, Oracle tarafından satın alındı.
    Satın alım işlemini kendi sitesi üzerinden duyuran Dyn, satın alım ile ilgili heyecan duyduklarını ve daha iyi hizmet için çalışacaklarını dile getirdi. Söylentilere göre Dyn için Oracle 600 ile 700 milyon dolar arasında bir ücret ededi. Ancak henüz kesin bir rakam resmi olarak açıklanmış değil. 
    Bu açıklamanın ardından Oracle'nin borsadaki değerinde %0.08'lik bir artış yaşandı. Anlaşılan piyasalar bu satın alıma pek olumlu tepki vermeyecek.
    Devamını Oku...

    Galaxy S8'in işlemcisi kesinleşti!

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

    MWC 2017'de tanıtılacak olan Galaxy S8'in işlemcisi sonunda kesinleşti. Bakalım Samsung bu yıl Exynos'tan vazgeçip yoluna Snapdragon ile mi devam edecek? İşte kesinleşen Galaxy S8 işlemcisi!

    Galaxy S8, Snapdragon 835 ile geliyor!

    Rusyalı blogger Eldar Murtazin, MWC 2017'de tanıtılacak olan Galaxy S8'in özelliklerini sızdırdı. Söylenenlere göre; Galaxy S8Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti ile gelecek. MSM8998 model numaralı yonga setinde 4+4 toplamda 8 adet Kryo 200 işlemcileri ve Adreno 540 grafik birimi yer alacak. 
    Daha hızlı okuma ve yazma rakamlarına ulaşabilmek için UFS 2.1 teknolojinin yer alacağı Galaxy S8'de RAM bölümünde ise 1866MHz hızında çalışan LPDDR4 6 GB bellek yer alacak.
    Devamını Oku...

    Dikkat! Bu video iPhone'u çökertiyor!

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

    Bir video bağlantısı iPhone'unuzu kullanılamaz hale getirebilir. Dikkat! Bu video bağlantısını arkadaşlarınız şaka niyeti ile size atabilir.

    Phone, kullandığı işletim sistemi iOS ile genelde oldukça istikrarlı ve güvenilir olarak bilinir. Apple'ın kapalı dosya sistemi ve benzeri diğer kısıtlamalar rahatsız edici olabilir ancak güvenlik için bunlar gerekli görünüyor.

    Video bağlantısı iPhone'unuzu kilitliyor!

    Yine de bu yeterli olmuyor ve zaman zaman bazı tehditler ortaya çıkabiliyor. Bazen kötü amaçlı yazılımlar, üçüncü taraf uygulama mağazalarında uygulamalara gizleniyor ve bu şekilde kullanıcıların telefonuna yükleniyor. iPhone’nuzu tamamen çökertmek için tasarlanmış bu kötü yazılım, işletim sistemi içinde bir hata varmış gibi gösteriyor.
    Geçen yıl, belirli karakterlerden oluşan bir metin mesajı iPhone’ların çökmesine neden olmuştu. Şimdi de başka bir tehlike iPhone’ları tehdit ediyor. VK.com web sitesinde bulunan video bağlantısı (bir goo.gl veya bit.ly kısaltıcı aracılığıyla maskelenebilir) iPhone’unuzu kullanılamaz hale getiriyor.
    İlk başta bir şey belli olmuyor. Kullanıcı üç dakikalık bu videoyu izledikten sonra telefonu birkaç saniye daha kullanmaya devam ediyor. Ama sonrasında telefon yavaşlamaya ve ana sayfa düğmesi gibi düğmeler ve ekran fonksiyonu yanıt vermemeye başlıyor.
    Bu sorun donanım sıfırlamadan sonra ortadan kalkıyor iPhone'u yeniden başlatmak için donanım denetimlerini kullanıyorsunuz. Böyle bir şey başınıza gelir ve telefonunuz donarsa güç ve ses azaltma düğmelerini basılı tutun (iPhone 7'den daha eski cihazlarda güç ve Home tuşu).
    Aşağıdaki videolar, aksaklığı gösteriyor ve iOS 5’li iPhone 4’ten iOS 10’lu iPhone 7’ye kadar tüm iPhone'ları çökerteceğini gösteriyor. 
    Devamını Oku...

    Galaxy S7 Edge'in yeni Parlak Siyah versiyonu çarpıcı görünüyor

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

    Galaxy S7 Edge'in yeni Parlak Siyah versiyonu çarpıcı görünüyor

















    Eğer yeni renk seçeneğinin ne kadar parlak olduğunu merak ediyorsanız, haberimizde görebileceksiniz. Galaxy S7Edge’in parlak siyah renkli versiyonu, Weibo üzerinden canlı olarak sızdırıldı. Yeni siyah modeli, Galaxy S7 Edge’in oniks siyah versiyonu ile karşılaştırıldığında oldukça iyi görünüyor.
    Parlak Siyah modeli mevcut oniks siyah Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’den farklı olarak koyu gri metal yan çerçevelere sahip. Bu versiyonun aralık ayında raflardaolması bekleniyor.

    Devamını Oku...

    2016 Alfa Romeo Giulietta Kasım 0 Faiz Kampanyası-Fiyatları

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

    2016 Alfa Romeo Giulietta Kasım kampanyası başladı.


    Kendine has tasarımı ile dikkat çekici bir model olan 2016 Alfa Romeo Giulietta' nın yıl sonu Kasım kampanyası başladı.
    Kasım ayı boyunca geçerli olacak olan kampanyada 30 bin TL' ye 15 ay vade ve sıfır faiz imkanı sunuluyor.Kampanya kapsamında ek ücret olacak sadece 690 TL olan yasal vergi alınıyor.
    2016 Alfa Romeo Giulietta Kasım kampanyası 1-30 Kasım 2016 tarihleri arasında geçerli olacaktır.
    2016 Alfa Romeo Giulietta fiyat listesine ve görsellerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
    Alfa Romeo Giulietta Fiyat Listesi
    ALFA ROMEO GIULIETTABeygir GücüAnahtar Teslim Fiyatı
    GIULIETTA 1.6 JTD 120hp PROGRESSION DİZEL MT12088.000 TL
    GIULIETTA 1.6 JTD 120hp SUPER DİZEL MT12094.000 TL
    GIULIETTA 1.6 JTDM PROGRESSION DİZEL TCT12097.000 TL
    GIULIETTA 1.6 JTDM 120hp SUPER DİZEL TCT120103.000 TL
    GIULIETTA 1.4 TB MULTIAIR SUPER BENZİNLİ TCT17097.000 TL
    GIULIETTA 1.8 TBI 240hp VELOCE BENZİNLİ TCT240160.000 TL







    Devamını Oku...

    2017-2018 Volkswagen Golf için son 3 gün-fiyat listesi ne kadar olur

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum












    Yedinci nesil Volkswagen Golf, 3 gün içinde örtüsünü kaldırıcak.

    Şuanki versiyonu 2012'den beri yollarda olan Golf' ün yeni hali ise 2018 model yılı olarak satışa sunulacak.Yeni Volkswagen Golf' ün bazı özelliklerinden bahsedecek olursak; Yeni Golf artık 1.5 litrelik 4 silindirli ünite ile de satın alınabilecek.Ayrıca 1.5 litrelik dizel motor da 1.6 TDI motorun yerini alacak.
    Yeni ön tampon ve rötuşlanmış arka tampona sahip olan Golf 8, acil fren sistemi, el hareketi tanıma sistemi, yarı otonom sürüş özelliği gibi donanım özellikleri ile de donatıldı.
    2017 Volkswagen Golf' ün motor seçeneklerinde artık 1.5 litrelik benzinli ünite de yer alacak.Bu motor ile 130 hp ve 150 hp seçenekleri sunulacak.
    Yeni versiyonda ayrıca yeni farlar ve stop lambaları olacak.Bu özelliklere ek olarak, malzeme kalitesi arttırılacak, iç mekanda değişiklikler yapılacak.
    2017-2018 Volkswagen Golf' ün fiyat listesinin de artacağı kesin diyebiliriz. 2012' den beri yollarda olan şuanki versiyonun üzerine birçok teknolojik yenilik yapılacak ve bu gelişin bir de maliyeti olacaktır. 2017 Volkswagen Golf' ün Türkiye' de ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.2017 Volkswagen Golf fiyatı Almanya' da açıklandığında Türkiye fiyatının da tahminini yapabiliriz.
    Devamını Oku...

    Katlanabilir iPhone geliyor

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Apple'ın patent başvurusu firmanın yeni iPhone'da yer veremesi muhtemel özelliğinin ortaya çıkmasına neden oldu.
    Güney Kore merkezli Samsung'dan sonra Apple'ın da katlanabilir akıllı telefon konsepti üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.
    Şirket bu özelliğe imkan veren patent için başvurusunu yaptı.
    Apple Insider'ın ortaya çıkardığı ve "esnek ekranlı cihazlar" için olduğu tahmin edilen patent ekranın ortasında bir menteşeye sahip olması nedeniyle ortadan ikiye katlanabiliyor.
    Bu haberin ortaya çıkmasının ardından şimdiden pek çok olası model sosyal medyada paylaşıldı.

    Devamını Oku...

    WhatsApp'a beklenen video özelliği geldi

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir güncelleme ile yeniden gündemde.
    Devamını Oku...

    Telefonunuzu korumak için iyi bir uygulama

    Yazar Muharrem Güler 22 Kasım 2016 Salı 0 yorum
    ★CM Security 7. kez antivirüs dünyasının en iyi ödülünü aldı★


    CM Security, AV-TEST tarafından yine 1 numara seçildi! AV-TEST, Almanya'da bulunan ve piyasadaki antivirüs programlarını düzenli olarak test edip onları başarıları karşısında ödüllendiren lider ve bağımsız bir kuruluştur. Ayrıca ödülleri IT güvenliği ve antivirüs araştırmaları dalında 1 numara kabul edilmektedir. 






    Uygulamayı Telefonunuza Kurmak İçin Tıklayın

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.security&hl=tr
    Devamını Oku...

    Türk Telekom TT175

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    5.5" Full HD Büyük Ekranı, Şık Metal Tasarımı ve Parmak izi okuyucusu.

    Özellikler

    Ekran5.5’’ Full HD
    Kamera13MP arka, 5M​P ön kamera
    İşlemci1.3 GHZ, Gerçek 8 Çekirdekli İşlemci
    İşletim SistemiAndroid 5.1 Lollipop
    Dahili Hafıza16 GB
    RAM2 GB
    Batarya3000 mAh
    Boyutlar155.3mm X 77,2 mm X 8,55 mm, 160gr
    Renk SeçeneğiSilver, Dark Grey, Gold
    Bağlantı4.5G Uyumlu
    DiğerMetal gövde, Parmak izi okuyucusu, Kişiselleştirilebilen özel arayüz , Ön yüklü Türk Telekom uygulamaları
    Devamını Oku...

    2017 Maserati Levante Türkiye yollarına da çıkıyor

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Fer Mas, İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati’nin lüks ve sportif SUV modeli Levante’nin en güçlü versiyonunu da satışa sundu. Maserati Levante S’in kaputunun altında, Ferrari ve Maserati mühendislerinin ortak çalışmasıyla geliştirilen 430 HP’lik 3.0 litrelik çift turbolu benzinli motor görev yapıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5.2 saniyede tamamlayan Maserati Levante S, kaslı tasarımı ve zengin donanım özellikleriyle sportif lüks SUV sınıfında farkını ortaya koyuyor.
    İtalyan lüks ve sportif otomobil markası Maserati’nin ülkemizdeki temsilcisi Fer Mas, benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satışa sunduğu Levante modelinin en güçlü versiyonu olan Levante S’i Türkiye’de satışa sundu. 250 bin Euro’luk başlangıç fiyatına sahip olan en güçlü Levante versiyonu, yüksek performanslı 430 HP’lik benzinli motoru ve sportif lüks nitelikte donanım detaylarıyla dikkat çeken yapısıyla ön plana çıkıyor.
    Levante’nin S versiyonunun kaputu altında yer alan 3.0 litrelik çift turbolu motor, Ferrari güç ünitesi geliştirme ekibi ve Maserati motor geliştirme ekibinin ortak imzasını taşıyor. İlk olarak Quattroporte modelinde kullanılmaya başlanan 3.0 litrelik benzinli motor, oldukça etkili sıvı dinamiği ve yanma, düşük ataletli paralel çift turbo, her silindir başı için sürekli, çift subap zamanlayıcısı ve yüksek basınçlı (200 bar) yakıt enjeksiyonu gibi özellikleri içeriyor. Maksimum torkunu 2 bin devrin altında sunabilen V6 motor, “Spor” modda ise egzoz by-pass sistemi ile eşsiz bir Maserati ses deneyimi sunuyor. “Spor” modu aktif halde iken 5750 devirde 430 HP güç ve 580 nm tork üreten motor, 1750 ve 5.000 devir arasında mükemmel bir sürüş deneyimi sunuyor. “Normal” sürüş modunda ise tork düşük devir bandında 500 Nm’ye ulaşarak, 550 Nm eşiğine 5.000 devirde erişiyor. Levante bu motor ile 0’dan 100’e sadece 5.2 saniyede ulaşıyor.
    Devamını Oku...

    İstanbulda büyük yanğın

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum

     Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın söndürüldü

    Bayrampaşa'da bir plastik atölyesinde büyük çaplı yangın çıktı. İş merkezinin alt katlarda başlayan yangın kısa sürede büyüyüp üst katlara sıçradı. Yangından yükselen yoğun dumanlar İstanbul'un bir çok yerinde görüldü.

    İtfaiye ekipleri bir taraftan alevlere müdahale ederken diğer yandan da yangın çıkan atölyenin bulunduğu iş merkezinde mahsur kalanları tahliye etti.

    Yangına oldukça yakın mesafede olan okullar öğrencilerin dumandan zehirlenme riskine karşı 1 gün tatil edildi.

    Sabah saatlerinde başlayan yangın 71 araç ve 148 personelle müdahale eden itfaiye ekipleri tarafından saat 15.30 civarında kontrol altına alındı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yangından 12 kişinin etkilendiğini durumu ağır bir kişiye ise tıbbi müdahalenin devam ettiğini duyurdu.

    Bayrampaşa'da plastik fabrikasında çıkan yangın 6 saatte söndürülebildi.

    Devamını Oku...

    2017 Skoda Kodiaq Ne Zaman Türkiye'de -Fiyat Listesi Ne Olur

    Yazar Muharrem Güler 7 Kasım 2016 Pazartesi 0 yorum

    Skoda' nın ilk suv modeli olarak özel bir ilgi ve alaka gören 2017 Skoda Kodiaq, kaslı ve dinamik tasarımı ile dikkat çekiyor.
    Rakiplerine göre biraz daha geniş bir yolcu alanı sunan 2017 Skoda Kodiaq, 5 ve 7 kişilik koltuk versiyonlarına sahip olacak.Led far sistemi ile yolları aydınlatacak olan 2017 Skoda Kodiaq, 17-18 ve 19 inçlik jant seçenekleri ile yollara tekerlek basacak.
    1.4 ve 2.0 litrelik benzinli motorlar ve 2.0 litrelik dizel motor ile satışa sunulacak olan 2017 Skoda Kodiaq, şuan için 1.6 dizel seçeneği ile üretilmeyecek.Bu nedenle Türkiye'deki satışlarının çok yüksek olmayacağını da şimdiden öngörebiliriz.
    2017 Skoda Kodiaq Türkiye' de ne zaman gelecek sorusunun cevabını ise Şubat ayı olarak verebiliriz.Şubat ayında satışa sunulacak olan 2017 Skoda Kodiaq fitati ise henüz belli değil. 2017 Skoda Kodiaq fiyat listesi büyük ihtimalle Ocak ayında belli olacak. 2017 Skoda Kodiaq fitati tahminlerimize göre 85-90 bin TL civarlarından başlayacak.


    Devamını Oku...

    2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı Açıklandı

    Yazar Muharrem Güler 26 Ekim 2016 Çarşamba 0 yorum
    • Sedan dünyasının merakla beklenen yüzü 10. nesil 2017 honda civic için Avrupa tanıtımı gerçekleşti. 2017 yeni honda civic sedan olarak bünyesinde birçok yeniliği barındıran araç hakkında resmi ağızdan birçok bilgi paylaşıldı. İşte detaylar…
    • Anasayfa > 2017 Model Otomobiller > 2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı Açıklandı 2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı Açıklandı jantilmen Sedan dünyasının merakla beklenen yüzü 10. nesil 2017 honda civic için Avrupa tanıtımı gerçekleşti. 2017 yeni honda civic sedan olarak bünyesinde birçok yeniliği barındıran araç hakkında resmi ağızdan birçok bilgi paylaşıldı. İşte detaylar… 2017 Yeni Honda Civic Sedan 1.0 Turbo Teknik Özellikleri Sınırları Tamamen Değişen Civic Sedan Honda’nın son zamanlarda en çok merak edilen otomobili, sonunda detaylandı. 2017 yeni kasa honda civic sedan, bir önceki kasasına göre birazcık kısalıp, 4 mm kadar alçalarak üretildi. Fakat 1800 mm genişliği ile +45 mm gibi ciddi artış yaşadı. Uzunluk bakımından avantajlı olmasa da +25 mm artan dingil mesafesi (2700 mm) ile bir önceki civic sedan’dan daha iyi yaşam alanı sunması sağlanmış. Üstelik bu otomobilin liftback yapısını da ele alacak olursak açılan arka bagaj kaputu sayesinde yükleme konusu daha ergonomik hale kavuşturulmuş. Yeni civic sedan‘ın +38 litre artan bagaj alanı sınıfı için iddialı değer olmasa da 9. nesle göre belirgin fark anlamına geliyor. Tabi bu noktada bir detayın altını tekrardan çizmem gerekli. Liftback yapının avantajını burada öne çıkaran civic sedan, kolay yükleme yapılan bagajında, 60:40 oranında katlanan koltuklar sayesinde 1.120 mm’ye kadar bagaj yükleme uzunluğu da sunuyor. Hazır teknik kısımdan girmişken üretimde öne çıkan veriler ve motor kısmından devam edelim. Önceki nesle göre çok daha rijit ve hafif yapıya oturtulan yeni kasa honda civic sedan, % 52 daha fazla burulma sertliği sunuyor. Aeodinami konusunda gelişen araç için adaptif şasi kontrolü özelliğinin dahil edilmesiyle iyice merak edilen araç haline geldi. Tabi tek merak konusu bu değil. Japonlar öyle bir değişim geçirdi ki, Alman rakiplerinin motor konusunda son yıllarda arayı açarak ilerlemesi, gerekli adımları atmaları konusunda etkili oldu. 2017 yeni kasa civic sedan bu konuda Japonlar için milat olacak. Çünkü 1.0 litre ve 1.5 litre 4 silindirli Vtec Turbo motorlar, uzunca süre kullanılan atmosferik benzini üniteleri rafa kaldırmaya geliyor. 1.6 litrelik 125 ps 152 nm tork güce sahip motorun yerini alacak olan 1.0 litre 4 silindirli 129 ps 200 nm tork güç üreten motor, küçük hacimden yüksek güç savaşlarında Honda’nın satış konusunda elini sağlam tutacak. Öte yandan 1.5 litre 182 ps 240 nm tork güce sahip ünite ise performans severlerin gönlünü fethetmek için hazırlandı. Hızlanma değerleri açıklanmadı ama önceki kasanın 1208 kg olduğunu ele alıp bu aracında daha hafif olacağını düşündüğümüzde gayet hızlı civic sedan’ın geleceğini düşünüyorum. Tabi her şey kaputun altında bitmiyor. Birde donanımlarına bakalım.
    • Hatları ve genel yapısı değişen 10. kasa honda civic sedan, artık panoramik sunroof ile sunulacak. Çok agresif profile sahip olan otomobilin iç mekanı da bir o kadar yeniliklerle dolu. Bir defa o dağınık kokpit yapısı tamamen toplanıp daha düzenli ve şık şekilde sürücünün karşısına konulmuş. Büyük dijital gösterge paneli, elektronik park freni, daha büyük multimedya ekranı, karbon fiber kaplama alanlar, orta konsol ve birçok detay dikkat çekiyor. Biraz daha detaylara inelim. 7 inçlik dokunmatik ekran üzerinde sesli komut özelliğine sahip multimedya sistemi yer alıyor. Yeni nesil civic sedan da multimedya alt yapısı Apple CarPlay ve Android Auto içinde uygun. İOS 8.4 sonrası için uyumlu olan apple carplay, iphone 5 ve sonrasında üretilen cihazlarla uyumlu olarak sorunsuzca çalışıyor. Bu arada ses sistemi boş pakette 4 hoparlörlü 160 watt rms çıkış gücüne sahip olacak. Fakat üst paketlerde 11 hoparlörlü 465 watt rms gücündeki premium ses sistemi de yer var.
    • 2017 yeni kasa honda civic sedan ile birlikte birçok güvenlik donanımı da sunuluyor. Euro NCAP çarpışma testlerinde sınıfının en iyi sonuçlarından birine imza atmak için özenle hazırlanan bu Japon sedan modelinde şu güvenlik özellikleri sunuluyor: *LDW: Şeritten ayrılma uyarı özelliği *MAG: Olası bir çarpışma için sürücüyü sesle ve gösterge üzerinden görsel olarak uyarır. *CMBS: Öndeki araçla çarpışma durumunu algıladığı an araç frenleme yapar. *RDM: Aracın ön camına monte edilmiş kameralar sayesinde güvenli şekilde sürüp sürmediğiniz takip eder, gerektiğinde direksiyona küçük müdahaleler yapar. *ACC: Adaptif hız sabitleyici *i-ACC: Akıllı adaptif hız sabitleyici *TSR: Trafik işaretlerini algılama özelliği *Kör nokta uyarı sistemi *Geri çıkarken görüşün daraldığı yerlerde arka park sensörü gelen araçları sizin için takip edip uyarır.

    • Anasayfa > 2017 Model Otomobiller > 2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı Açıklandı 2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı Açıklandı jantilmen Sedan dünyasının merakla beklenen yüzü 10. nesil 2017 honda civic için Avrupa tanıtımı gerçekleşti. 2017 yeni honda civic sedan olarak bünyesinde birçok yeniliği barındıran araç hakkında resmi ağızdan birçok bilgi paylaşıldı. İşte detaylar… 2017 Yeni Honda Civic Sedan 1.0 Turbo Teknik Özellikleri Sınırları Tamamen Değişen Civic Sedan Honda’nın son zamanlarda en çok merak edilen otomobili, sonunda detaylandı. 2017 yeni kasa honda civic sedan, bir önceki kasasına göre birazcık kısalıp, 4 mm kadar alçalarak üretildi. Fakat 1800 mm genişliği ile +45 mm gibi ciddi artış yaşadı. Uzunluk bakımından avantajlı olmasa da +25 mm artan dingil mesafesi (2700 mm) ile bir önceki civic sedan’dan daha iyi yaşam alanı sunması sağlanmış. Üstelik bu otomobilin liftback yapısını da ele alacak olursak açılan arka bagaj kaputu sayesinde yükleme konusu daha ergonomik hale kavuşturulmuş. Yeni civic sedan‘ın +38 litre artan bagaj alanı sınıfı için iddialı değer olmasa da 9. nesle göre belirgin fark anlamına geliyor. Tabi bu noktada bir detayın altını tekrardan çizmem gerekli. Liftback yapının avantajını burada öne çıkaran civic sedan, kolay yükleme yapılan bagajında, 60:40 oranında katlanan koltuklar sayesinde 1.120 mm’ye kadar bagaj yükleme uzunluğu da sunuyor. Hazır teknik kısımdan girmişken üretimde öne çıkan veriler ve motor kısmından devam edelim. Önceki nesle göre çok daha rijit ve hafif yapıya oturtulan yeni kasa honda civic sedan, % 52 daha fazla burulma sertliği sunuyor. Aeodinami konusunda gelişen araç için adaptif şasi kontrolü özelliğinin dahil edilmesiyle iyice merak edilen araç haline geldi. Tabi tek merak konusu bu değil. Japonlar öyle bir değişim geçirdi ki, Alman rakiplerinin motor konusunda son yıllarda arayı açarak ilerlemesi, gerekli adımları atmaları konusunda etkili oldu. 2017 yeni kasa civic sedan bu konuda Japonlar için milat olacak. Çünkü 1.0 litre ve 1.5 litre 4 silindirli Vtec Turbo motorlar, uzunca süre kullanılan atmosferik benzini üniteleri rafa kaldırmaya geliyor. 1.6 litrelik 125 ps 152 nm tork güce sahip motorun yerini alacak olan 1.0 litre 4 silindirli 129 ps 200 nm tork güç üreten motor, küçük hacimden yüksek güç savaşlarında Honda’nın satış konusunda elini sağlam tutacak. Öte yandan 1.5 litre 182 ps 240 nm tork güce sahip ünite ise performans severlerin gönlünü fethetmek için hazırlandı. Hızlanma değerleri açıklanmadı ama önceki kasanın 1208 kg olduğunu ele alıp bu aracında daha hafif olacağını düşündüğümüzde gayet hızlı civic sedan’ın geleceğini düşünüyorum. Tabi her şey kaputun altında bitmiyor. Birde donanımlarına bakalım. 2017 Yeni Honda Civic Sedan 1.5 Turbo Fiyatı Hatları ve genel yapısı değişen 10. kasa honda civic sedan, artık panoramik sunroof ile sunulacak. Çok agresif profile sahip olan otomobilin iç mekanı da bir o kadar yeniliklerle dolu. Bir defa o dağınık kokpit yapısı tamamen toplanıp daha düzenli ve şık şekilde sürücünün karşısına konulmuş. Büyük dijital gösterge paneli, elektronik park freni, daha büyük multimedya ekranı, karbon fiber kaplama alanlar, orta konsol ve birçok detay dikkat çekiyor. Biraz daha detaylara inelim. 7 inçlik dokunmatik ekran üzerinde sesli komut özelliğine sahip multimedya sistemi yer alıyor. Yeni nesil civic sedan da multimedya alt yapısı Apple CarPlay ve Android Auto içinde uygun. İOS 8.4 sonrası için uyumlu olan apple carplay, iphone 5 ve sonrasında üretilen cihazlarla uyumlu olarak sorunsuzca çalışıyor. Bu arada ses sistemi boş pakette 4 hoparlörlü 160 watt rms çıkış gücüne sahip olacak. Fakat üst paketlerde 11 hoparlörlü 465 watt rms gücündeki premium ses sistemi de yer var. Honda Civic Sedan 1.5 Turbo 2017 yeni kasa honda civic sedan ile birlikte birçok güvenlik donanımı da sunuluyor. Euro NCAP çarpışma testlerinde sınıfının en iyi sonuçlarından birine imza atmak için özenle hazırlanan bu Japon sedan modelinde şu güvenlik özellikleri sunuluyor: *LDW: Şeritten ayrılma uyarı özelliği *MAG: Olası bir çarpışma için sürücüyü sesle ve gösterge üzerinden görsel olarak uyarır. *CMBS: Öndeki araçla çarpışma durumunu algıladığı an araç frenleme yapar. *RDM: Aracın ön camına monte edilmiş kameralar sayesinde güvenli şekilde sürüp sürmediğiniz takip eder, gerektiğinde direksiyona küçük müdahaleler yapar. *ACC: Adaptif hız sabitleyici *i-ACC: Akıllı adaptif hız sabitleyici *TSR: Trafik işaretlerini algılama özelliği *Kör nokta uyarı sistemi *Geri çıkarken görüşün daraldığı yerlerde arka park sensörü gelen araçları sizin için takip edip uyarır. Yeni Honda Civic Sedan 1.5 Turbo Aracı genel hatlarıyla anlattım. Henüz ne zaman yollara çıkacağı net değil. Önümüzdeki ay paris otomobil fuarında daha da netleşecektir. Ayrıca Türkiye bilgileri elime ulaştığı zaman paylaşacağım. Gelişmelerden haberdar olmak için facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz. 
    •  2017 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Türkiye Fiyatı 1.6 Premium (Düz): 75,740 TL 
    • 1.6 Elegance (Düz): 78,700 TL 
    • 1.6 Elegance (Otomatik): 81,000 TL 
    • 1.6 Executive (Otomatik): 90,250 TL 
    • 1.6 Premium Eco (Düz): 81,340 TL 
    • 1.6 Premium Eco (Otomatik) Benzin/LPG: 83,640 TL 
    • 1.6 Elegance Eco (Düz) Benzin/LPG: 84,300 TL 
    • 1.6 Elegance Eco (Otomatik) Benzin/LPG: 86,600 TL 
    • 1.6 Executive Eco (Düz) Benzin/LPG: 93,550 TL 
        1. 1.6 Executive Eco (Otomatik) Benzin/LPG: 95,850 TL 
    Devamını Oku...
    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Türkiye'ye tehdit olması durumunda Irak'ın kuzeyinde kara harekatı dahil gereken tüm önlemleri alacağı yönündeki açıklaması yankı buldu.
    Asharq Al-Awsat, "Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Salı günü Ankara'nın Irak'ta konuşlanmış güçlerine Kürt gruplardan kaynaklanan tehditlere karşı koymak için bir kara harekatı başlatabileceğini söyledi" diye yazdı. Çavuşoğlu'nun Sincar dahil olmak üzere Irak'ın Türkiye'ye komşu bölgelerinde herhangi bir tehdidin bir yanıt tetikleyebileceğini de vurguladığını anlatan gazete, ABD'nin uluslararası koalisyon nezdindeki Özel Temsilcisi Brett McGurk'un Bağdat düzenlediği basın toplantısına dikkat çekti. Gazete "McGurk, Türkiye, ABD ve Avrupa Birliği tarafından kerör örgütü olarak tanınan PKK'nın oluşturduğu tehdidin altını çizdi" dedi. ABD, IRAK'LA TÜRKİYE'NİN ARASINI BULMAYA ÇALIŞIYOR Türkiye ile Irak arasında Başika Kampı nedeniyle başlayan krizi sayfalarına taşıyan New York Times, iki ülke arasında arabuluculuk yapmayı deneyen Washington’ın Ankara’yı, Musul operasyonuna doğrudan katılmadan, tıbbi destek ve insani yardım yapması için ikna etmeye çalıştığını yazdı. New York Times’ın (NYT) ‘Türkiye’nin Musul savaşına katılmak için baskı yapması Irak ile gerilimi tırmandırıyor’ başlıklı yazısı “Irak ile Türkiye arasındaki ihtilaf, Irak’ın en büyük ikinci kenti olan Musul’un IŞİD’den geri alınması için başlatılan çetrefilli askeri operasyonun jeopolitik bir yan gösterisi olarak ortaya çıktı” ifadeleriyle başladı. ‘TÜRKİYE İLE IRAK ARASINDAKİ ÇATLAK SADECE DİPLOMATİK BİR TARTIŞMA DEĞİL’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin karşılıklı açıklamalarını da hatırlatan gazetenin değerlendirmesi şu ifadelere yer verildi: “Türkiye ile Irak arasındaki çatlak sadece diplomatik bir tartışma değil, Irak’ın egemenliğindeki çöküntünün keskin bir örneği, aynı şekilde Suriye’nin de. IŞİD iki ülke arasındaki sınırları yok ederken Türkiye her iki ülkede de, hükümetlerin iznini almadan, asker konuşlandırdı.”
    Devamını Oku...
    Dağ 2, sinema salonlarına “fırtına getiriyor" Dağ 2, sinema salonlarına “fırtına getiriyor" Alper Çağlar’ın yazıp yönettiği ve Çağlar Ertuğrul, Murat Serezli, Ufuk Bayraktar, Ahu Türkpençe’nin başrollerini üstlendiği Dağ 2’nin afiş ve teaser’ı görücüye çıktı. Dağ 2, 4 Kasım’da izleyiciyle buluşacak. Murat Arkın, Emir Benderlioğlu, Açelya Özcan, Atılgan Gümüş, Ahmet Pınar, Armağan Oğuz ve Bedii Akın da rol aldığı filmin çekimleri, Konya Karapınar, Ankara Beypazarı, Isparta Eğirdir, Ankara Gölbaşı ve Adana Kozan’da gerçekleştirildi. Devam filmi olmakla birlikte izleyicilerine bağımsız bir hikayeyi konu eden Dağ 2’de sınır ötesi gizli operasyonlara gönderilen yedi kişilik bir timin, “Fırtına Getiren”in öyküsü anlatılıyor. İki can dostu Oğuz ve Bekir'in ilk saha görevine gittikleri Irak’ta 7 bordo bereli ölümle dans ediyor. Film çekimlerinde gerçek silahlar kullanıldı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) destekleriyle gerçek silahların yanı sıra ordunun helikopter ve uçaklarının da kullanıldığı Dağ 2, gerçek silah ve ordu ekipmanlarının kullanıldığı ilk ve tek Türk filmi oldu. Filmde ayrıca TSK’da görev yapan gerçek askerler de rol aldı. Dağ 2’de figüran kadrosunu oluşturmak için filmin sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapıldı. 200 kişiden oluşan kadro için 4 binden fazla başvuru geldi.
    Devamını Oku...

    2x Twinturbo Toyota Supra Launching: Anti-Lag Sounds!

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Devamını Oku...

    ÖNDEN ÇEKİŞLİ ARAÇLARIN BİR KISMI

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    A Acura CSX Acura MDX Alfa Romeo 145 Alfa Romeo 147 Alfa Romeo 155 Alfa Romeo 156 Alfa Romeo 159 Alfa Romeo 164 Alfa Romeo 166 Alfa Romeo Brera Alfa Romeo Giulietta (2010) Alfa Romeo GT Alfa Romeo MiTo Audi 100 Audi 80 Audi A2 Audi A3 Audi A6 Audi A8 Austin Metro Autobianchi A112 B BMW F10 Buick Century Buick LeSabre C Chevrolet Aveo Chevrolet Captiva Chevrolet Cobalt Chevrolet Cruze Chevrolet Impala Chevrolet Kalos Chevrolet Volt Chrysler Neon Chrysler PT Cruiser Citroën Axel Citroën C4 Citroën C6 Citroën GS Citroën Saxo Citroën Traction Avant Citroën Xantia Citroën XM D Dacia 1300 Dacia Lodgy Dacia Logan Dacia Logan MCV Dacia Sandero Dacia Solenza Daewoo Espero Daewoo Lacetti Daewoo Lanos Daewoo Leganza Daewoo Magnus Daewoo Matiz Daewoo Nubira Daewoo Tacuma Daewoo Tosca Daewoo Winstrom Daihatsu Applause Daihatsu Cuore Daihatsu Move DS 5
    Devamını Oku...

    TOPAL OSMAN

    Yazar Muharrem Güler 0 yorum
    Takma adı Topal Osman
    Doğum 1883 Giresun Ölüm 2 Nisan 1923 (40 yaşında) Ankara Bağlılığı Türkiye Hizmet yılları 1912-1923 Rütbesi Milis Yarbay Birimleri Merkez Ordusu 42. Gönüllü Alayı 47. Gönüllü Alayı Savaşları/Çatışmaları Balkan Savaşları Pontus Ayaklanması Koçgiri İsyanı YAŞAMI : 1883 yılında Giresun'da dünyaya geldi. Babası, Feridunzade ailesinden fındık ticareti ile uğraşan Hacı Mehmet Efendi’dir. Gençliğinde aile işlerine yardımcı oldu, bir kereste fabrikasına ortak oldu; evlendi ve iki oğlu oldu.[1] 1912'de Balkan Savaşına Giderken Balkan Harbi'nde Osmanlı ordusuna gönüllü olarak katıldı; Çatalca cephesinde savaştı. Bu savaş sırasında sağ diz kapağından yaralandı; topal kaldı ve “Topal” lakabını böylece edinmiştir. . FAALİYETLERİ : Giresun Reji Müdürü Nakiyüddün Efendi 15 Ocak 1922'de Mustafa Kemal Paşa'ya yazdığı mektuba göre Balkan Savaşları’nda bir ayağını din ve millet uğruna feda ettiğini ileri süren Osman'ın I. Dünya Savaşı sırasında Ayvasıl köyü ihtiyar heyetinden elde ettiği sahte mazbatayla askerlikten atılmış Yüzbaşı Niyazi Efendi ile birlikte ordudan aldığı buğdayları Panço adlı bir Rum ile birlikte 100 bin liralık sahte bir mazbata ile Giresun Nokta Kumandanlığı'na satarak halk ve devleti dolandırdığını, Rum ve Müslümanların arazilerini kendi ve akrabaları arasında pay ettiğini, Belediye Reisi iken Müdafa-yı Hukuk Riyaseti'ni de ele geçirerek kendi menfaatlerini korumak için milli mücadeleye katıldığını, Koçgiri'den ganimet olarak 60 bin lira değerindeki sığır ve koyunu gasp ederek Giresun'a getirdiğini, başkasının kente kasaplık hayvan sokmasını da engelleyerek fahiş fiyattan para kazandığını, kardeşiyle birlikte hükümetin kentte banka kurmasını engellediğini, 30 bin liraya mal olan bir kereste fabrikasını 1500 altına aldığı gibi çeşitli kötülüklerini anlatmıştır.[2]. Topal Osman, Giresun Belediye Başkanı Dizdarzâde Eşref Bey'in yaşlılık gerekçesiyle makamını terk etmesinin ardından yasal bir yetkisi olmadan ve kimseye danışmadan kendisini belediye reisi ilan etmiştir [3]. Topal Osman'ın yıldızını parlatan olay 8 Mayıs 1919'da Giresun iskelesine demirleyen Yunan Kızılhaç gemisi Ioannina'yu Giresunlu Rumların sevinçle karşılaması ve Yunan uyruklu bir marangoz olan Karaoğlan Panayot'un Giresundaki Rum okuluna Yunan bayrağı çekmesinden sonra gelişmiştir. İnzibat subayı Sırrı Bey, bayrağı sözlü uyarıyla indirtmeyi başaramayınca Topal Osman çağrılmış, bayrağı o indirmiş, marangozu da öldürmüştür.[4]. Bu olay sayesinde Osman; yerel eşraf, hükümet yetkilileri ve Rumlara gözdağı vermeyi başararak, bölgede dikkate alınması gereken birisi olduğu izlenimini vermiştir. I. Dünya Savaşı öncesinde Giresun’da etrafında topladığı kanun kaçakları ile “Laz Alayları”’nı kurarak eşkiyalık yaptı. Tarih sahnesine ilk çıkışı I. Dünya Savaşı başladıktan sonra Giresun'dan topladığı yaklaşık 100 kişilik çeteyle Trabzon hapishanesinin kapısını açtırması ve 150 mahkûmu çetesine ilave etmesiyle oldu.[5] Nisan 1916’da Borçka’da Ruslara karşı savaşan Türk ordusuna katıldı. Savaştan sonra memleketine dönüp Giresun ve Samsun havalisinde Pontus çeteleri ile uğraştı ve bu konuda pek çok başarılar elde etti. Mondros Mütarekesi’nin imzalanmasından sonra kendisini kimseye danışmadan Giresun Belediye Başkanı ilan etti[1]. İstanbul’da kurulan Divan-ı Harp, savaşta işlediği suçlar nedeniyle hemen yakalanması ve İstanbul'a getirilmesine karar verdi. Bunun üzerine adamları ile birlikte Şebinkarahisar'da saklandı; civardaki Rum köylerine baskınlar yaptı. Muhafaza-i Hukuk-u Milliye Cemiyeti'nin Giresun Şubesini kurdu ve ilk başkanı oldu. 19 Mayıs 1919'da Osmanlı Devleti'nin 9. Ordu müfettişi olarak Samsun'a gelen Mustafa Kemal Paşa'nın görevlerinden birisi, Topal Osman'ı ve çetesini yakalayıp etkisiz hale getirmekti. Kimi kaynaklara göre, Topal Osman, Mustafa Kemal Paşa ile 29 Mayıs 1919’da Havza’da gizlice görüştü [1][5]. Mustafa Kemal Paşa, onu hareketlerinde serbest bıraktı ve bu gizli buluşmadan sonra Topal Osman Ağa, ondan aldığı emirler doğrultusunda hareket etti. Hakkındaki tutuklama kararı 8 Temmuz 1919'da padişah Vahdettin tarafından kaldırıldı. Giresun'a dönen Topal Osman Ağa, tekrar Giresun Belediye Başkanlığı makamına oturdu. Şubat 1920'de yayımlamaya başladığı Gedikkaya Gazetesi'nde başkalarına yazdırdığı sert makalelerin altına imzasını koyarak milli mücadeleye basın yoluyla destek vermeye çalıştı[6]. Giresun Askerlik Şubesi Başkanı Hüseyin Avni Alpaslan ve Jandarma Komutanı Hamdi Bey ile anlaşarak Giresun gençlerinden oluşan gönüllü bir birlik kurdu. Eylül 1920’de Ermeni Harekatı’nı bastırmak üzere Kazım Karabekir'in 15. Kolordusu emrine gönüllü taburu gönderdi. Tabur, dört ay boyunca Karabekir’in komutasında kaldı.
    Devamını Oku...