reklam

Manşet

Türkiye'de deprem

Yazar Muharrem Güler 6 Şubat 2023 Pazartesi 0 yorum

 SON DAKİKA | Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki korkutan deprem sonrası Adana, Hatay, Diyarbakır'da yıkılan binalar var! Deprem görüntüleri ortaya çıktı, ölü ve yaralı sayısı artıyor.

Son dakika deprem haberi: Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 70'den fazla artçı deprem yaşandı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Fuat Oktay, toplam 284 can kaybı olduğunu duyurdu..


Devamını Oku...

TOGG'un fiyatı belli oldu mu? İşte konuşulan o rakam

Yazar Muharrem Güler 13 Ocak 2023 Cuma 0 yorum

 Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG'un fiyatı hakkında birçok tahmin yapıldı. TOGG’un 1 milyonun üzerinde bir etiketle satışa sunulacağı söyleniyordu. Ancak ÖTV matrah düzenlemesiyle birlikte bu fiyatın daha aşağıda olacağı yönünde.

TOGG'un fiyatı belli oldu mu? İşte konuşulan o rakam

Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobili TOGG'un fiyatı hakkında birçok tahmin yapıldı. TOGG’un 1 milyonun üzerinde bir etiketle satışa sunulacağı söyleniyordu. Ancak ÖTV matrah düzenlemesiyle birlikte bu fiyatın daha aşağıda olacağı yönünde.

SUV model tutkunlarının heyecanla beklediği TOGG, iddiaya göre 850 bin TL'den satışa sunulacak. 

TOGG'un fiyat etiketi bu anlamda rekabetçi görünüyor.

TOGG C-SUV ÖZELLİKLERİ

Araç gücünü lityum iyon pillerden almaktadır. Tek şarj ile batarya kapasitesine göre 300 km ve 500 km menzile sahip iki farklı güç paketi sunulacaktır. Aracın bataryalarının 30 dakikadan kısa sürede %80 şarj edilebilmesi planlanmaktadır.[8] Araçta yer alacak rejeneratif fren sistemi ile yavaşlamalarda motorların dinamo gibi çalışması ve pili tekrar şarj ederek menzili %20'ye kadar uzatması planlanmaktadır.


Aracın arkadan itişli 200 HP ve dört tekerden çekişli 400 HP olmak üzere iki farklı motor gücünde üretilmesi planlanmaktadır. Son hızı 180 km/sa olacak aracın 400 HP versiyonunda 0-100 km/sa hızlanması 4,8 saniye, 200 HP versiyonunda ise 7,6 saniyedir.


Aracın 4G/5G internet bağlantısı ile fabrikadan güncellemeleri otomatik olarak alabilmesi, arıza durumunda araca uzaktan müdahale edilebilmesi planlanmaktadır. Aracın 3. seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı açıklanmıştır.

Devamını Oku...

Vizesiz Ülkeler Listesi 2023

Yazar Muharrem Güler 10 Ocak 2023 Salı 0 yorum

 

Türkiye’den vizesiz gidilen ülkeler, sınır kapılarında pasaport kontrolü yapıyor olmakla birlikte ülkeye giriş için herhangi bir vize talebinde bulunmazlar. Vizesiz ülkeler listesi içinde yer alan bu noktalara yalnızca pasaportunuzu yanınıza alarak seyahat edebilirsiniz.

Avrupa’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler listesinde genel olarak Balkan ülkeleri yer alır. Kuzey Makedonya, Belarus, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk, Moldova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Türk vatandaşları vizesiz giriş yapabilirler.

Avrupa’nın Balkanlar bölgesinde gidilebilecek vizesiz ülkeler arasında Kuzey Makedonya, Kosova ve Arnavutluk, Türk vatandaşlarından 90 güne kadar olan seyahatler için vize talebinde bulunmaz. Kosova sert iklimiyle soğuk bir kış gezisi veya kayak tatili yapmayı planlayanlar için ideal bir rotayken, Kuzey Makedonya ve Arnavutluk yılın her mevsimi güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir iklime sahiptir. Kuzey Makedonya mimarisinde taşıdığı Roma, Osmanlı ve Bizans kültürüyle büyüleyici bir ülkedir. Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek’e ise 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla yapılan seyahatlerde vize gerekmez.

Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri

Vizesiz gidebileceğiniz Asya ülkeleri arasında Gürcistan, Kafkaslar üzerindeki dağ köyleri ve Karadeniz kıyısında yer alan plajlarıyla ön plana çıkar. Ayrıca ülkede bulunan Gudauri, Bakuriani, Goderdzi oldukça popüler kayak merkezleridir. Arap yarımadasında yer alan Katar ise çöl safarisiyle turistlere bambaşka bir deneyim yaşamanın keyfini sunar. Dünyanın en gelişmiş teknolojili ülkeleri arasında yer alan Güney Kore de mistik havası ve Asya mimarisi ile görenleri büyüler. Başkent Seul mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Vizesiz gidilen ülkeler şu şekildedir:

● Tayland
● Singapur
● Endonezya
● Özbekistan
● Güney Kore
● Moğolistan
● İran
● Gürcistan
● Lübnan
● Kırgızistan
● Sri Lanka
● Ürdün
● Katar
● Hong Kong
● Filipinler
● Brunei
● Azerbaycan
● Japonya
● Kazakistan
● Bahreyn
● Lübnan
● Irak

Yukarıda sayılanlar Türk vatandaşlarına vize uygulaması olmayan ülkelerdir. Bunlar arasında Irak, Katar ve Endonezya yalnızca sınır kapısında vize şartı koymuştur.

Vizesiz Afrika Ülkeleri

Vizesiz ülkeler listesinde Afrika’daki bazı ülkeler de yer alır:

● Tunus
● Libya
● Mauritius
● Prinsipe
● Güney Sudan
● Zambiya
● Güney Afrika Cumhuriyeti
● Fas
● Svaziland
● Kenya
● Botsvana
● Sao Tome
● Seyşeller

Bu ülkeler Türk vatandaşlarından vize talep etmez. Yalnızca Kenya e-vize talep ederken, Güney Sudan ve Güney Afrika Cumhuriyeti kapıda vize uygulaması yapmaktadır.

Afrika kıtasında gezilecek ünlü yerlerin başında elbette ki Güney Afrika’nın 3 başkentinden biri olan Cape Town gelir. Safari deneyimi yaşamak isteyenler için ise Afrika’nın doğusunda konumlanan Kenya zengin hayvan çeşitliliğiyle ziyaretçilerini bekler. Tarihi yapıları ve dar sokaklarıyla büyüleyici bir havaya sahip olan Fas da yine Afrika’da ziyaret edilebilecek popüler destinasyonlar arasındadır.

Akdeniz’in güzelliğini Afrika kıtasından görmek isteyenler Libya’ya seyahat etmeyi tercih edebilir. Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sabratha Antik Bölgesi ve kayalarda yer alan hayvan figürü çizimleriyle ziyaretçilerini büyüleyen Acacus sıra dağları Libya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden yalnızca bir kısmıdır.

Vizesiz Amerika Ülkeleri

Güney Amerika’da gezilebilecek ünlü yerler arasında elbette ki Amazon yağmur ormanları gelir. Tam 9 ülkeye yayılmış bu doğa harikasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ayrıca Brezilya ile Arjantin arasında yer alan Iguazu Şelaleleri, Peru’da İnka medeniyetinden kalma Machu Picchu ve macera arayanlar için Şili’deki Atacama Çölü Güney Amerika’da ziyaret edilebilecek yerlerin arasındadır. Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilecekleri Amerika kıtasındaki yerler güney ve orta bölümdeki ülkelerdir.

● Venezuela
● Arjantin
● Kolombiya
● Peru
● Tobago
● Brezilya
● Uruguay
● Bolivya
● Ekvador
● Paraguay
● Şili
● Trinidad

Yukarıda sayılanlar vizesiz seyahat edilebilecek Güney Amerika ülkeleridir. Orta Amerika bölgesindeki vizesiz ülkeler ise şu şekildedir:

● Nikaragua
● El Salvador
● Panama
● Barbados
● Bahamalar
● Kosta Rika
● Belize
● Dominik Cumhuriyeti
● Dominika
● Meksika
● Honduras
● Jamaika
● Guatemala

Bunlar arasında yalnızca Meksika e-vize uygulaması yapmaktadır.

Yeşil Pasaport Vizesiz Ülkeler

Devlet memurları ve eski meclis görevlileri gibi belirli kişilerin alabildiği yeşil pasaport için bazı ülkeler vize uygulaması yapmamaktadır.

Avrupa’da 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport sahipleri için vizesiz ülkeler şunlardır:

● Yunanistan
● Kosova
● İtalya
● Almanya
● Andorra
● İsveç
● Monako
● Polonya
● Portekiz
● Danimarka
● Estonya
● Finlandiya
● Bulgaristan
● Belçika
● İsviçre
● İzlanda
● Malta
● Slovenya
● Romanya
● Litvanya
● Hollanda
● Fransa
● Hırvatistan
● Lihtenştayn
● Malta
● Gürcistan
● Arnavutluk
● Çek Cumhuriyeti
● San Marino
● Vatikan
● Vietnam
● Lüksemburg

Asya’da 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport için vize talep etmeyen ülkeler şunlardır:

● Suriye
● Tayland
● Ürdün
● İran
● Katar
● Kamboçya
● Birleşik Arap Emirlikleri
● Bahreyn
● Bangladeş
● Hong Kong
● İsrail
● Japonya
● Kuveyt
● Lübnan
● Malezya
● Pakistan
● Singapur

Çin, Doğu Timor, Filipinler, Filistin, Irak, Kazakistan, Makau, Maldivler, Moğolistan, Rusya, Sri Lanka, Türkmenistan ve Yemen için bu süre 30 gündür.

Yeşil pasaportla vize almadan gidilebilecek Afrika ülkeleri ise şunlardır:

● Botsvana
● Cezayir
● Cibuti

● Fas
● Kamerun
● Kenya
● Libya
● Madagaskar
● Moritanya
● Mısır
● Seyşeller
● Tanzanya
● Tunus

Bu ülkeler 90 günü aşmayan seyahatlerde yeşil pasaport sahiplerinden vize talep etmez. 30 gün vizesiz gezilebilecek Afrika ülkeleri ise Güney Afrika Cumhuriyeti, Mauritius, Mozambik, Svaziland ve Zambiya’dır.

Bordo Pasaport Vizesiz Ülkeler

Bordo pasaport İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli koşulları sağlayan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen pasaport çeşididir. Bordo pasaport sahibi vatandaşlar yukarıda saydığımız vizesiz ülkeler listesi içinden istediklerine pasaportları ile seyahat edebilirler.

Pasaportsuz Vizesiz Ülkeler

Bazı vizesiz ülkeler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından seyahatlerinde  pasaport da istememektedir. Fotoğraflı ve çipli Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ile seyahat edilebilecek ülkeler şunlardır:

● Sırbistan
● Bosna Hersek
● Azerbaycan
● Gürcistan
● Moldova
● Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Devamını Oku...

 "Çıplak vücut görülmeli ve eğlenilmeli" diyen model Lottie Moss üstsüz pozlarını paylaşarak dikkat çekmişti. 2020'de panseksüel olduğunu açıklayan Lottie Moss, seks hayatına dair konuşmaktan da çekinmiyor.


Dünya çapında ünlü Kate Moss'un küçük kız kardeşi, Onlyfans'ın gözdesi Lottie Moss her hareketiyle olay olmaya devam ediyor. Son olarak "Çıplak vücut görülmeli ve eğlenilmeli" diyen model Lottie Moss arkadaşına verdiği çıplak pozlarla dikkat çekmişti.


"HER SABAH SEKS YAPMAK..."

Her sabah seks yapmanın diş fırçalamak kadar normal olduğunu düşünen Lottie Moss, grup seks ve üçlü seks için katı kuralları olduğunu açıkladı. Gruptaki kadınların kadınlardan hoşlanması gerektiğini düşünen model yüzlerce erkekle seks yaptığını da itiraf etti.




Devamını Oku...

 

Basketbolcu Kerem Tunçeri ve futbolcu Mohamed Elneny'den aldığı mesajları ifşa eden sosyal medya fenomeni Beren Güney cinsiyet değiştirdi, 30'a yakın ameliyat oldu ve kendini yeniden yarattı. Kıvrımlarıyla dikkat çeken Güney şimdilerde neredeyse sıfır beden... Üstsüz poz veren fenomen değişimine dair eleştirilere bakın ne yanıt verdi.


Ünlü isimlerden gelen mesajları ifşa ederek bir süre gündemden düşmeyen fenomen Beren Güney'i görenler tanıyamıyor. Cinsiyet değiştirme ameliyatı sonrası resmen servet harcayan fenomen Beren Güney 30'a yakın ameliyat olmuştu.

Sık sık tarzını değiştiren Güney son olarak doğal olmak istediğine karar vermişti. 500 bin TL harcama yapan sosyal medya fenomeni daha önce "Yüzümdeki tüm dolguları eritip aşırı duran cerrahi işlemleri geri düzelttim" demişti.




Beren Güney "Sürekli bir kalıptan çıkıp bir kalıba giriyorsun", "Kaç kere beden değiştirdin" denilince şu yanıtı verdi:





Devamını Oku...


Cristiano Ronaldo'nun Al Nassr'a transferinin ardından takıma katılan yıldız oyuncu, Al Nassr'ın mücadelesini tribünden takip etti. Transferin resmileşmesinin ardından domino etkisi oluştu. Manchester United'ın Ronaldo'nun boşluğunu doldurmak istemesi Beşiktaş'ın başını yaktı. Siyah-beyazlıların golcü oyuncusu Wout Weghorst adım adım Manchester ekibine gidiyor. Beşiktaş'ın dengelerini bozan Ronaldo şimdi de Galatasaray'ı yakmak üzere...

Manchester United'dan ayrılarak Al Nassr'a imzayı atan Ronaldo'nun bu hamlesinin ardından İngiliz ekibi Portekizli oyuncudan boşalan forvete yeni bir oyuncu almak için kolları sıvadı. Dünya Kupası'nda ve Beşiktaş'ta gösterdiği performansla herkesin takdirini kazanan Weghorst, Manchester United'ın radarına girdi.

Devamını Oku...

KATILDIĞI TELEVİZYON PROGRAMINDAKİ SÖZLER YÜREKLERİ DAĞLAMIŞTI

Koronavirüs salgınının başladığı dönemde fedakarca çalışması ile gündeme gelen Uzunoğlu, o dönem bir televizyon kanalının hazırladığı programda, "Benim bir arkadaşım vardı. O da bu süreçte kızını bırakıyordu. Biz onunla oturduğumuz zaman hep 'bize bir şey olsa acaba çocuklarımız bizi hatırlar mı?' diyorduk. Biz de dönmeyeceğimiz duygusu olduğu için diyorduk ki 'öldük' olabilir. Ya da 'hastalandık zaten, görmedik yine göremeden öleceğiz' Sonrasında ne olacak? Bizi hatırlayacak mı? Bir arkadaşımız da 'evet hatırlayacak' dedi. İşte 'benim annem bir kahramandı. Hastaları için bizi bile bıraktı. Herkes evinde otururken belki bir maske bile takmaya üşenirken o bu hastalık yüzünden canını verdi' diyecek" ifadelerini kullanmıştı.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Cenazesi memleketi Nevşehir'e getirilen Emine Kütük Uzunoğlu için Aşağı Bekdik Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza Uzunoğlu'nun yakınları, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan namazın ardından Uzunoğlu, şehir mezarlığında toprağa verildi.

Devamını Oku...