reklam

Manşet

Kendi Kendini Sürebilen Bebek Arabası Geliyor

Yazar Muharrem Güler 11 Aralık 2018 Salı 0 yorum

















Kendi kendini sürebilen araba teknolojisinin çok konuşulduğu bu son aylarda, birinin çıkıp da bebek arabasını itmekten sıkılan anne babalar için teknoloji geliştirmesi hiç de şaşırtıcı değil.
Dünyanın ilk akıllı bebek arabası adı altında lansman edilen Smartbe, nereye giderseniz gidin hareket takibi sağlayan bir sensör sayesinde “hands-free” gezdirme veya itme desteği sağlıyor.
Bugünlerde doğan her harika fikir gibi, Smartbe de an itibariyle IndieGogo‘da kitlesel fonlama (crowdfunding) aşamasında. Eğer her şey yolunda giderse bu araba, kolaylıkla gelmiş geçmiş en havalı bebek arabası haline gelebilir.
Harekete destek sağlayan elektronik bir motorun yanı sıra, bebek arabasının aynı zamanda bebeğinizin müzik dinleyebilmesi için kablosuz hoparlörleri, biberon ısıtıcısı, sallayıcısı, üç toplanabilir gölgeliği ve ısı kontrollü bir beşiği olacak. Güvenlik özelliklerine gelince, Smartbe’nin yön sinyalleri, iç – dış kameraları ve hırsızlık önleyici alarmı olacak.
Bebek arabasının kumandasına, arabanın tutacağında bulunan bir kontrol panelinden ve iOS veya Android uygulamaları üzerinden erişilebilecek.
Elektrikli motorun ise üç farklı modu olacak: Sürekli olarak mesafeyi koruyan ölçüm sensörleri ile yürütme modu, adeta bir çim biçme makinesi gibi arabayı sizin adınıza iten, destekli yürütme modu ve standart bir bebek arabası işlevi gören manuel mod.
Arabanın batarya süresinin ise 6 saate kadar yetmesi bekleniyor. Sıralanan tüm bu özelliklere ek olarak araba, akıllı telefonunuzu da şarj edebilecek.
Tabii tüm bu özelliklerin bir bedeli var.  Bu havalı bebek arabasına sahip olmanın fiyatı 3.199 dolar artı kargo ücreti. Ürünün mağazalarda satışına en erken Nisan 2017’de başlanması planlanıyor.
Güvenlik açısından baktığınızda, bebek arabasının web sayfası, SmartBe’de uygulanan tüm teknolojilerin farklı sektörler üzerinde kapsamlı olarak kullanıldığı ve test edildiği yazıyor. Asıl soru ise hala cevapsız: Anne babalar bu bebek arabasına çocuklarını emanet edebilecek mi?

Hiç yorum yok: